arrow of time symposium 2011

the Arrow of Time (advertenties en posters)

2011 ~ 84 x 119 cm ~ poster, Radboud Universiteit Nijmegen, IMAPP

 

Opdrachten zijn inspirerend, en het resultaat is vaak meer dan de som der verwachtingen. Daarom voer ik graag opdrachten uit, van groot ruimtelijk werk tot grafische ontwerpen en illustraties. Het eindresultaat van een opdracht is vrij te koop voor de opdrachtgever, geen verplichte afname. Zie de opdrachtvoorwaarden.

Als je iets in gedachten hebt, neem dan vrijblijvend contact op om te zien of we samen tot iets bijzonders kunnen komen. Tot nu toe maakte ik onder andere een groot lichtobject voor Tangoschool El Corte (Nijmegen), een wandmozaïek, een aantal schilderijen, een aantal muurschilderingen, een bronzen beeld, een aantal grote fotocollages, en diverse grafische ontwerpen (Radboud Universiteit, Rijkswaterstaat, diverse paramedische praktijken, geboortekaartjes voor particulieren).

Kleur en verbeelding, kunnen mensen zonder? Het beeldend vermogen en verlangen raakt aan onze ziel. Ik zie mijn opdracht als kunstenaar om die verbinding met de ziel te leggen. Het gaat mij om diepere lagen van de werkelijkheid en onze beleving daarvan. Wanneer iemand op dat niveau geraakt wordt, dan is het kunstwerk een echte verrijking, in niet-materiële zin.

Een kunstenaar heeft in mijn ogen daarom altijd ook een onafhankelijke opdracht, en daarvoor is een zekere vrijheid van handelen nodig. De opdrachtgever blijft wel van koninklijk belang. Een schilderij gaat pas leven, als het iemand echt raakt. De inbreng en feed-back van de opdrachtgever zorgen voor inspiratie en verfijning. Op deze basis blijkt het zeer goed mogelijk om tot verdiepende, ontroerende opdrachten te komen, die zowel opdrachtgever als kunstenaar voldoening brengen.

 

 

terug naar boven

Afbeeldingen en teksten © Franka Waaldijk 1982-2019, tenzij anders aangegeven. Met correcte toeschrijving is sharing op social media (waaronder websites en blogs) toegestaan voor persoonlijke niet-commerciële niet-politieke doeleinden. Klik voor privacy beleid.

facebook icon google plus icon