young woman in pink dress (2012, schilderij van Franka Waaldijk)

young woman in pink dress

2012 ~ 76 x 50 cm ~ acryl op board

 

Kunst gaat voor mij over inspiratie, verwondering, spiritualiteit. Kunst die ik de moeite waard vind raakt diepere lagen, achter de oppervlakte.

Wat is werkelijkheid eigenlijk?

Het gaat mij om die diepere lagen. Daar bevindt zich alles wat ons dierbaar is.

 

Welkom op de site van beeldend kunstenaar Franka Waaldijk. Te zien is een internet-impressie van werk vanaf 1982 tot heden. De nadruk ligt op het recente werk. Mijn werk bestaat vooral uit tekeningen, schilderijen en beelden. Wie deze echt wil zien is van harte uitgenodigd om een afspraak te maken op mijn atelier in Nijmegen. Met enige regelmaat zijn er ook exposities te bezoeken.

In mijn werk komen klassieke thema's voor, met een moderne en spirituele inslag. De westerse hang naar realisme deel ik niet, en veel van mijn werken hebben aspecten gemeen met outsider art. Meer toelichting vind je onder thematiek en filosofie.

Ik maak ook ander werk (bijv. opdrachten), en ben daarnaast actief als wiskundige en schrijver (zie achtergrond en mathematics).

Onder trijntje fop vind je ± 200 geïllustreerde gedichten over bekende kunstenaars en kunstwerken in de stijl van Kees Stip.

Reacties en opdrachten zijn welkom.

 

 

terug naar boven

Afbeeldingen en teksten © Franka Waaldijk 1982-2019, tenzij anders aangegeven. Met correcte toeschrijving is sharing op social media (waaronder websites en blogs) toegestaan voor persoonlijke niet-commerciële niet-politieke doeleinden. Klik voor privacy beleid.

facebook icon google plus icon